טריו שלגונים כשרים לפסח

המתכון של שרית נובק, מיס פטל

טרילוגית שלגונים חגיגית בשילוב טעמים עשיר. שוקולד חלב-פטל, קרמל-שוקולד מריר וחמאת בוטנים הם החטיף לפנק בו את ארוחת החג.

שרית נובק

אופה בערב, מצלמת בבוקר, ובלוגרית מסביב לשעון.
"מיס פטל" מאוהבת במאפים, בבצקים, במתוקים, במלוחים, ובכל מה שטעים.
ממשרה מבטיחה בעולם ההיטק, הלכה עם הלב וכיום עוסקת רק במה שהיא הכי אוהבת – בקינוחים, באוכל, באסתטיקה ובצילום, ולא מתחרטת או משתעממת לרגע. מפזרת קמח, ממיסה חמאה, בוזקת אבקת סוכר, ורגע לפני הביס – קליק במצלמה.

טריו שלגונים כשרים לפסח

שלישיית שלגונים בטעמים שונים

מרכיבים לבסיס הגלידה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • 3 גרם תמצית וניל
  • 80 מ"ל חלב ממותק מרוכז
מרכיבים לשלגון חלב ופטל
  • עבור המילוי:
  • 50 גרם פטל טרי (או קפוא)
  • עבור הציפוי:
  • 100 גרם שוקולד חלב מומס
  • 10 גרם חמאת קקאו מומסת (לא חובה)
  • עבור הקישוט:
  • פניני שוקולד חלב
  • פטל מיובש
מרכיבים לשלגון שוקולד מריר וקרמל
  • עבור הקרם קרמל:
  • 50 גרם סוכר
  • 10 מ"ל מים
  • 30 גרם חמאה
  • 30 מ"ל שמנת מתוקה חמה
  • עבור הציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 10 גרם חמאת קקאו מומס (לא חובה)
  • עבור הקישוט:
  • פניני שוקולד מריר
  • שקדים פרוסים מסוכרים
מרכיבים לשלגון שוקולד לבן וחמאת בוטנים
  • עבור המילוי:
  • 30 גרם חמאת בוטנים חלקה
  • עבור הציפוי:
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 15 גרם חמאת קקאו מומסת (לא חובה)
  • עבור הקישוט:
  • בוטנים גרוסים מסוכרים
  • פניני שוקולד
אופן הכנת בסיס הגלידה
  1. בקערת מיקסר מקציפים את כל המרכיבים עד קבלת מסה יציבה.
אופן הרכבת שלגון פטל
  1. מערבבים את בסיס הגלידה עם הפטל ומזלפים לתבניות השלגונים, מקפיאים היטב.
אופן הכנת שלגון שוקולד מריר וקרמל
  1. הכנת הקרמל: בקלחת, ממיסים סוכר ומים עד לקבלת גוון קרמל, מוסיפים את השמנת בזהירות ומערבבים, ממשיכים לבשל מעט, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, מערבבים עד הטמעה מלאה של החמאה, מצננים.
  2. הרכבת השלגון: ממלאים את תבנית השלגונים בבסיס הגלידה, מעבירים את הקרמל לשק זילוף ומזלפים את הקרמל בתוך ולאורך השלגון, מקפיאים.
אופן הכנת שלגון שוקולד לבן וחמאת בוטנים
  1. ממלאים את תבנית השלגונים בבסיס הגלידה, מעבירים את החמאת הבוטנים לשק זילוף ומזלפים בתוך ולאורך השלגון, מקפיאים.
אופן ציפוי וקישוט השלגונים
  1. מחלצים את השלגונים הקפואים מהתבנית וטובלים בשוקולד מומס ומניחים על תבנית.
  2. את שארית השוקולד מעבירים לשק זילוף ומזלפים פסים עדינים על הציפוי ומפזרים את הקישוט כך שידבק לשוקולד.

שרית נובק

אופה בערב, מצלמת בבוקר, ובלוגרית מסביב לשעון.
"מיס פטל" מאוהבת במאפים, בבצקים, במתוקים, במלוחים, ובכל מה שטעים.
ממשרה מבטיחה בעולם ההיטק, הלכה עם הלב וכיום עוסקת רק במה שהיא הכי אוהבת – בקינוחים, באוכל, באסתטיקה ובצילום, ולא מתחרטת או משתעממת לרגע. מפזרת קמח, ממיסה חמאה, בוזקת אבקת סוכר, ורגע לפני הביס – קליק במצלמה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך