מגזין בוטיק סנטרל מתכוני פסח 2021

דף הבית / מתכוני פסח 2021 / עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים כשרה לפסח

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים כשרה לפסח

המתכון של קרן אגם, נשואה למאפייה

קלה להכנה, טעימה להפליא והורסת. בסיס עוגת פולנטה עם ציפוי אגוזים קרמלי.

קרן אגם

קרן אגם, בעלת הבלוג ״נשואה למאפייה״, מפתחת מתכונים, בעלת טור שבועי במאקו אוכל טוב ומנחת סדנאות לאפייה ביתית בביתה ביפו. קרן היא אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה ולריח המיוחד שמתפשט בבית כאשר עוגה נכנסת לתנור. מאמינה שאפייה ביתית קשורה תמיד לנתינה, לא משנה התוצאה.

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים כשרה לפסח

מתאים לעוגה קוטר 21

מרכיבים לעוגה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים
  • 4 גרם גרידת תפוז
  • 3 ביצים גדולות (180 גרם)
  • 100 גרם קמח תירס לפולנטה
  • 200 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 5 גרם אבקת אפייה
מרכיבים לציפוי קרמל אגוזים
  • 60 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים
  • 60 גרם אגוזי מלך קלופים וקצוצים
  • 30 גרם פיסטוק קלוף וקצוץ
  • 30 גרם אגוז פקאן קלוף וקצוץ
  • 140 מ"ל סילאן
  • 60 גרם חמאה
  • 130 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1 ביצה
אופן הכנת העוגה
  1. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר כ-3 דקות, מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז והביצים ומערבבים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים ומוסיפים על החמאה המוקצפת, מקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית משומנת שהכנו מראש.
  3. אופים ב-160 מעלות כ-30 דקות.
אופן הכנת הציפוי
  1. ממיסים בסיר את החמאה, סוכר וסילאן. מורידים מהאש, טורפים את הביצה לתערובת ומוסיפים את האגוזים.
  2. לאחר 30 הדקות, מוציאים את העוגה מהתנור, מוזגים מעל את ציפוי הקרמל אגוזים ומכניסים ל-15 דקות נוספות. מקררים.

קרן אגם

קרן אגם, בעלת הבלוג ״נשואה למאפייה״, מפתחת מתכונים, בעלת טור שבועי במאקו אוכל טוב ומנחת סדנאות לאפייה ביתית בביתה ביפו. קרן היא אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה ולריח המיוחד שמתפשט בבית כאשר עוגה נכנסת לתנור. מאמינה שאפייה ביתית קשורה תמיד לנתינה, לא משנה התוצאה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך