בוטיק סנטרל מועדון לקוחות

הצטרפו למועדון הלקוחות שלנו
וקבלו הטבות

מגזין בוטיק סנטרל מתכוני פסח 2021

דף הבית / מתכוני פסח 2021 / דואט טארטלט קפה מסקרפונה כשר לפסח

דואט טארטלט קפה מסקרפונה כשר לפסח

המתכון של שרית נובק, מיס פטל

קלאסיקה צרפתית בשילובים מנצחים. טארטלט ברולה ושוקולד מתובל בנגיעת קפה לצד טארטלט פטל מעוטר בקרם מסקרפונה, מנוקד בפניני זהב.

שרית נובק

אופה בערב, מצלמת בבוקר, ובלוגרית מסביב לשעון.
"מיס פטל" מאוהבת במאפים, בבצקים, במתוקים, במלוחים, ובכל מה שטעים.
ממשרה מבטיחה בעולם ההיטק, הלכה עם הלב וכיום עוסקת רק במה שהיא הכי אוהבת – בקינוחים, באוכל, באסתטיקה ובצילום, ולא מתחרטת או משתעממת לרגע. מפזרת קמח, ממיסה חמאה, בוזקת אבקת סוכר, ורגע לפני הביס – קליק במצלמה.

דואט טארטלט קפה מסקרפונה כשר לפסח
מרכיבים לבצק פריך
  • 250 גרם תערובת קמחים ללא גלוטן
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם שקד מולבן טחון
  • 40 גרם גלוקוזה
  • 1 ביצה
  • 15 מ"ל מים
מרכיבים לבצק פריך קקאו
  • להפחית את תערובת הקמחים ל-220 גרם ולהוסיף 30 גרם קקאו כהה.
מרכיבים לטארטלט פטל מסקרפונה
  • עבור קרם המסקרפונה (יש להכין ערב קודם)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 80 גרם גבינת מסקרפונה
  • 8 גרם פודינג וניל
  • 15 גרם אבקת סוכר
  • עבור הקרמה פטל
  • 100 גרם פטל טרי (או קפוא)
  • 30 גרם סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 1 ביצה קטנה
  • 1 חלמון
  • עבור הקישוט
  • כדורי שוקולד מוזהבים
מרכיבים לטארטלט שוקולד קפה
  • שוקולד לבן מומס
  • מרכיבים לקרם ברולה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1 מקלות וניל
  • מרכיבים לגנאש קפה (יש להכין ערב קודם)
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 גרם נס קפה מגורען
אופן הכנת הבצק
  1. במעבד מזון מערבבים את תערובת הקמחים, שקדים ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים מעט.
  2. לבסוף מוסיפים את הביצים והגלוקוזה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
אופן הכנת קרם מסקרפונה
  1. לילה לפני בקערה מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומקררים לילה במקרר.
  2. למחרת מקציפים את התערובת עם המסקרפונה והפודינג עד לקבלת קרם סמיך.
אופן הכנת קרמה פטל
  1. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הפטל ובסיר קטן מביאים את הפטל הטחון לרתיחה קלה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה עם החלמון והסוכר.
  3. יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את הפטל החם על תערובת הביצים ומחזירים את התערובת על אש נמוכה ומחממים חימום קל (לא להרתיח) ומסירים מהאש.
  4. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את החמאה הקרה עם תערובת הפטל החמה ומקררים.
אופן הכנת קרם ברולה
  1. בקערה מערבבים את השמנת עם החלמונים והסוכר.
  2. בעזרת סכין קטנה חותכים את מקלות הוניל לאורך, מגרדים את המילוי ומוסיפים אותו לתוך תערובת החלמונים.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכסים בניילון נצמד.
  4. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה עמוקה נוספת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.
  5. מוזגים מים לתבנית העמוקה עד לגובה כס"מ מגובה התבנית.
  6. אופים שעה ורבע, מוציאים ומצננים.
אופן הכנת גנאש הקפה (לילה קודם)
  1. שמים בקערה את השוקולד והקפה.
  2. מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה לקערת השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
אופן הרכבת הטארטלטים
  1. מרדדים את הבצק לעובי חצי אצבע וקורצים עיגולים (גדולים מגודל הרינג). מסדרים את הבצק בתוך תבניות הטארטלט.
  2. חותכים עם סכין את קצוות הבצק הבולטים מעל גובה הקלתית ומקררים חצי שעה.
  3. מחוררים את התחתית של קלתית הבצק עם מזלג ואופים אפייה עיוורת (ללא המילוי) ב-160 מעלות כרבע שעה ומצננים היטב.
טארטלט פאי פטל מסקרפונה
  1. מזלפים קרמה פטל בתחתית טארטלט הפאי הלבן.
  2. מקציפים את קרם המסקרפונה ומעבירים לשק זילוף.
  3. מזלפים טיפות מעל הקרמה ומקשטים בכדורי שוקולד מוזהבים.
טארטלט פאי ברולה קפה
  1. מורחים שכבה דקה של שוקולד לבן מומס על תחתית טארטלט הקקאו.
  2. מעבירים את הקרם ברולה לשק זילוף וממלאים למחצית הגובה.
  3. מקציפים את הגאנש קפה, מזלפים מעל קרם הברולה, ומקשטים בכדורי שוקולד.

שרית נובק

אופה בערב, מצלמת בבוקר, ובלוגרית מסביב לשעון.
"מיס פטל" מאוהבת במאפים, בבצקים, במתוקים, במלוחים, ובכל מה שטעים.
ממשרה מבטיחה בעולם ההיטק, הלכה עם הלב וכיום עוסקת רק במה שהיא הכי אוהבת – בקינוחים, באוכל, באסתטיקה ובצילום, ולא מתחרטת או משתעממת לרגע. מפזרת קמח, ממיסה חמאה, בוזקת אבקת סוכר, ורגע לפני הביס – קליק במצלמה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

תפריט נגישות