בוטיק סנטרל מועדון לקוחות

הצטרפו למועדון הלקוחות שלנו
וקבלו הטבות

רולדת באונטי כשרה לפסח

המתכון של עדי קלינגהופר, עדיקוש

קינוח באונטי מסורתי עם טוויסט עכשווי. רולדת שוקולד עשירה עוטפת מוס קוקוס קרמי.

עדי קלינגהופר

את התשוקה ליצירה גילתה כשהייתה בת 8, כשייצרה עוגות שתמיד קצרו מחמאות. אובדן שחוותה בגיל 15 קירב אותה יותר אל המטבח שם מצאה שפיות, אהבה, ורוגע. אחרי לימודי קונדיטוריה ומכירת עוגות הבינה כי הייעוד שלה טמון ביצירת תוכן ומתכונים, שיגיעו לכמה שיותר אנשים.
כיום "עדיקוש" חולמת ונושמת את המטבח, מטפחת בלוג מרשים ומעידה כי היא מכורה למתוקים ובעיקר למושחתים וטעימים.

רולדת באונטי כשרה לפסח
מרכיבים לביסקוויט שוקולד
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 40 גרם קמח ללא גלוטן
  • 25 גרם קקאו
  • 4 ביצים
מרכיבים למילוי קרם קוקוס (להכין ערב קודם)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 50 מ"ל קרם קוקוס
  • 12 גרם פודינג וניל
  • 40 גרם קוקוס לבן
מרכיבים לציפוי
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם גלוקוזה
  • 6 גרם ג'לטין
  • 20 מ"ל מים קרים
  • 28 גרם אבקת קקאו כהה
  • 100 גרם שוקולד חלב
מרכיבים לקישוט
  • שבבי קוקוס לבן
  • שוקולד מריר מגורד
אופן הכנת הרולדה
  1. ממיסים את החמאה, מפרידים את הביצים לחלבון וחלמון.
  2. מקציפים את החלמונים עם מחצית מהסוכר לקבלת קרם בהיר.
  3. מסננים את הקקאו והקמח לתערובת החלמונים ובעזרת לקקן מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים מעט מתערובת החלמונים לחמאה המומסת ובוחשים היטב ומחזירים למסה.
  4. מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקצף יציב, ומקפלים למסת החלמונים יוצקים את התערובת לתבנית אפייה עם נייר אפייה ומשטחים כך שיהיה שווה.
  5. אופים ב-165 מעלות 13 דקות. יש לגלגל את הרולדה, עם נייר אפייה מיד בעת הוצאתה מהתנור. זהירות! הרולדה חמה ומומלץ להיעזר במגבת מטבח.
אופן הכנת הקרם (ערב קודם)
  1. מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד, מערבבים ומקררים.
  2. מקציפים למחרת את כל המרכיבים.
אופן הכנת הציפוי
  1. מרתיחים את השמנת עם הגלוקוזה, ויוצקים על השוקולד והקקאו.
  2. ממיסים ג'לטין לפי הוראות היצרן ומוסיפים לציפוי, שומרים חם (אפשר מעל בן – מארי).
הרכבת הרולדה
  1. פותחים את הרולדה ומורחים את המילוי בשכבה אחידה ומגלגלים שוב, מקררים.
  2. מניחים מעל רשת ציפוי ובעזרת מצקת מצפים את הרולדה בשכבה אחידה.
  3. מפזרים קוקוס לבן ושוקולד מגורד.

עדי קלינגהופר

את התשוקה ליצירה גילתה כשהייתה בת 8, כשייצרה עוגות שתמיד קצרו מחמאות. אובדן שחוותה בגיל 15 קירב אותה יותר אל המטבח שם מצאה שפיות, אהבה, ורוגע. אחרי לימודי קונדיטוריה ומכירת עוגות הבינה כי הייעוד שלה טמון ביצירת תוכן ומתכונים, שיגיעו לכמה שיותר אנשים.
כיום "עדיקוש" חולמת ונושמת את המטבח, מטפחת בלוג מרשים ומעידה כי היא מכורה למתוקים ובעיקר למושחתים וטעימים.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

תפריט נגישות