עוגת פטל פיסטוק כשרה לפסח

המתכון של תומר אומנסקי, תומר אומנסקי

שכבות ביסקוויט ז׳קונט שקדים, קולי פטל חלק ומוס פיסטוק מעוטר בנשיקות מסקרפונה ושוקולד לבן.

תומר אומנסקי

מאז עוגת הביסקוויטים הראשונה שלו ועד היום עברו נהרות רבים של שוקולד ושמנת, וקילוגרמים של ביצים, קמחים ואגוזים.
תומר אומנסקי, קונדיטור, זוכה העונה השנייה של "בייק אוף ישראל". בימים מעביר סדנאות אפייה ובלילות מתחזק בלוג מתכונים מושחת ומתוק. החיים שלו מגוונים וצבעוניים ומשתקפים היטב ברשתות החברתיות כשהוא חושף עולם מתוק של עוגות מרהיבות, מתכונים קלים וטעימים והמון הפתעות.

עוגת פטל פיסטוק כשרה לפסח

מתאים למסגרת 24*24

מרכיבים לביסקוויט ז'קונט
  • 150 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם קורנפלור
  • 25 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 5 חלבונים
מרכיבים לקולי פטל
  • 150 גרם פטל טרי (או קפוא)
  • 150 גרם תותים
  • 50 גרם סוכר
  • 5 גרם ג'לטין
מרכיבים למוס פיסטוק
  • 450 מ"ל שמנת מתוקה
  • 210 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאת פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 20 גרם סוכר
  • 40 מ"ל מים
  • 7 גרם ג'לטין
מרכיבים לקרם מסקרפונה (קישוט)
  • (יש להכין ערב לפני)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 80 גרם גבינת מסקרפונה
  • 8 גרם אבקת פודינג וניל
  • 15 גרם אבקת סוכר
מרכיבים לקישוט
  • פטל מיובש/טרי
  • פיסטוק גרוס
אופן הכנת ביסקוויט ז׳קונט
  1. למתכון יש צורך ב-2 ביסקוויטים בגודל התבנית. ניתן להכין ביסקוויט גדול יותר ולקרוץ למידה הנכונה, כל שכבה צריכה לשקול כ-300 עד 350 גרם אחרי אפייה.
  2. ממיסים את החמאה ומניחים בצד.
  3. מקציפים במיקסר את הביצים, אבקת הסוכר והשקדים עד לקבלת תערובת תפוחה. מקפלים פנימה את הקורנפלור.
  4. מעבירים מעט מהתערובת לחמאה ומערבבים היטב, מקפלים את החמאה לתערובת.
  5. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  6. מקפלים את תערובת החלבונים בעדינות לתערובת הביצים והקמח.
  7. מניחים שני סילפט על תבניות אפייה ויוצקים את הבלילה, משטחים ואופים ב-220 מעלות 9 דקות עד שהביסקוויט מקבל גוונים זהובים.
  8. לאחר קירור חותכים את הז׳קונט בהתאם לגודל התבנית הרצויה.
אופן הכנת קולי תות פטל
  1. ממיסים את הג'לטין בהתאם להוראות היצרן.
  2. טוחנים את הפטל והתותים בעזרת בלנדר מוט ומחממים עם הסוכר, עד המסה מלאה, ממיסים את הג'לטין על פי הוראות היצרן ומוסיפים לפירות החמים, מערבבים היטב.
  3. מוזגים כמחצית על כל ז׳קונט ומקררים עד התייצבות.
אופן הכנת מוס פיסטוק
  1. ממיסים את הג'לטין במים בהתאם להוראות היצרן.
  2. מרתיחים את השמנת המתוקה והסוכר ויוצקים מעל תערובת השוקולד ומחית הפיסטוק.
  3. ממיסים את הג'לטין לפי הוראות היצרן ומערבבים לתוך התערובת. מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים בשלבים לתוך תערובת השוקולד.
אופן הכנת קרם מסקרפונה
  1. לילה לפני מרתיחים בקערה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומקררים לילה במקרר.
  2. למחרת מקציפים את התערובת עם המסקרפונה והפודינג עד לקבלת קרם סמיך.
אופן הרכבת העוגה
  1. במסגרת 24*24 מרכיבים שתי קומות של העוגה וקרם במסגרת.
  2. מתחילים בסידור של הביסקוויט ז׳קונט המצופה בקולי תות פטל בתחתית, מוזגים מעל כמחצית ממוס הפיסטוק, מניחים את השכבה השניה של הביסקוויט ז׳קונט המצופה ואת שארית המוס. מקפיאים.
  3. לפני הגשה, מקציפים את קרם המסקרפונה לקצף יציב ובעזרת שק זילוף וצנטר חלק מזלפים טיפות על גבי העוגה, מפזרים את הפטל המיובש והפיסטוק.

תומר אומנסקי

מאז עוגת הביסקוויטים הראשונה שלו ועד היום עברו נהרות רבים של שוקולד ושמנת, וקילוגרמים של ביצים, קמחים ואגוזים.
תומר אומנסקי, קונדיטור, זוכה העונה השנייה של "בייק אוף ישראל". בימים מעביר סדנאות אפייה ובלילות מתחזק בלוג מתכונים מושחת ומתוק. החיים שלו מגוונים וצבעוניים ומשתקפים היטב ברשתות החברתיות כשהוא חושף עולם מתוק של עוגות מרהיבות, מתכונים קלים וטעימים והמון הפתעות.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך