מגזין בוטיק סנטרל מתכוני פסח 2021

דף הבית / מתכוני פסח 2021 / טירמיסו עם עוגיות אמרטו כשר לפסח

טירמיסו עם עוגיות אמרטו כשר לפסח

המתכון של קרן אגם, נשואה למאפייה

איטליה בשלמותה. עוגיות אמרטו טבולות בקפה עם קרם מסקרפונה. פשוט מרים.

קרן אגם

קרן אגם, בעלת הבלוג ״נשואה למאפייה״, מפתחת מתכונים, בעלת טור שבועי במאקו אוכל טוב ומנחת סדנאות לאפייה ביתית בביתה ביפו. קרן היא אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה ולריח המיוחד שמתפשט בבית כאשר עוגה נכנסת לתנור. מאמינה שאפייה ביתית קשורה תמיד לנתינה, לא משנה התוצאה.

טירמיסו עם עוגיות אמרטו כשר לפסח

מתאים לתבנית 26*26

מרכיבים למוס טירמיסו
  • 600 גרם גבינת מסקרפונה
  • 720 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם סוכר
  • 20 מ"ל קפה אספרסו כפול
  • 6 חלמונים
  • 6 גרם ג'לטין
  • 60 מ"ל מים
  • 20 מ"ל רום
מרכיבים לסירופ קפה
  • 100 מ"ל קפה (4 כוסות אספרסו כפול)
  • 75 מ"ל מים
  • 25 גרם סוכר
מרכיבים לעוגיות אמרטו
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 4 חלבונים (מביצים גדולות)
  • 150 גרם סוכר (1)
  • 2 כפות נס קפה מגורען
  • 0.5 כפית תמצית שקדים
  • 20 גרם סוכר (2)
  • קורט מלח
אופן הכנת העוגיות
  1. במעבד מזון טוחנים סוכר (1) עם השקדים, תמצית שקדים ונס קפה. במקביל, במיקסר מקציפים חלבונים עם מעט מלח, לאחר מספר דקות כשהתערובת מתחילה לתפוח מוסיפים את סוכר (2) עד לקבלת קצף יציב.
  2. בעדינות מקפלים את 2 התערובות אחת לשניה. מעבירים לשק זילוף.
  3. בתבנית אפייה, מזלפים אצבעות ארוכות (כ-10 ס"מ) על גבי סילפט.
  4. אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
אופן הכנת הטירמיסו
  1. בקערה, ממיסים ג'לטין לפי הוראות היצרן.
  2. בקערת מיקסר מקציפים חלמונים לקצף יציב, במקביל, בסיר מרתיחים סוכר ומים ל-116°c (אם אין מד חום אז עד לקבלת בועות קטנות וצפופות) ושופכים בזהירות לחלמונים המוקצפים. מקציפים עד קירור.
  3. מפנים את קערת המיקסר מהחלמונים ומניחים את המסקרפונה במיקסר עם האספרסו והרום ומקציפים.
  4. ממיסים את הג'לטין על בן מרי, ומערבבים עם מעט ממסת המסקרפונה לשם השוואת טמפ' ומחזירים לשאר התערובת.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה ובעזרת לקקן מקפלים את כל המסות אחת לשניה (מסקרפונה, חלמונים, שמנת מתוקה) עד לקבלת מסה אחידה.
אופן הרכבת העוגה
  1. מרתיחים את יתרת הקפה, המים והסוכר ושופכים לצלחת עמוקה ומצננים קלות.
  2. טובלים את העוגיות טוב בסירופ הקפה ומניחים בתחתית התבנית.
  3. ממלאים את התבנית לכדי מחצית בקרם המסקרפונה, משטחים בעזרת מרית. מניחים שכבה שניה של עוגיות טבולות בסירופ, וסוגרים עם שכבה נוספת של מוס.
  4. מקפיאים, לפני ההגשה ניתן לקשט במעט אבקת קקאו.

קרן אגם

קרן אגם, בעלת הבלוג ״נשואה למאפייה״, מפתחת מתכונים, בעלת טור שבועי במאקו אוכל טוב ומנחת סדנאות לאפייה ביתית בביתה ביפו. קרן היא אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה ולריח המיוחד שמתפשט בבית כאשר עוגה נכנסת לתנור. מאמינה שאפייה ביתית קשורה תמיד לנתינה, לא משנה התוצאה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך