בוטיק סנטרל מועדון לקוחות

הצטרפו למועדון הלקוחות שלנו
וקבלו הטבות

מגזין בוטיק סנטרל מתכוני פסח 2022

דף הבית / מתכוני פסח 2022 / עוגת פיסטוק מלבי פרווה כשר לפסח

עוגת פיסטוק מלבי פרווה כשר לפסח

המתכון של ענבל לביא, פיית העוגיות

עוגת שכבות ביסקוויט פיסטוק וקרם מלבי פרווה מעוטרת ברוטב פירות אדומים. מושלמת לערב ליל הסדר.

ענבל לביא

ממשרה מבטיחה בתעשיית הטלוויזיה הלכה עם הלב וכיום עוסקת רק במה שהיא אוהבת יותר מכל -אפייה המהווה עבורה תרפיה מושלמת. כי מי בכלל צריך לישון כשאפשר לאפות, ללוש ולרדד? וכמובן- אין דבר מרגיע יותר מאשר להמיס גוש גדול של שוקולד בסופו של יום עבודה. כיום היא מפתחת מתכונים ומגשימה פנטזיות מתוקות בבלוג יצירתי ומתוקתק שנחשב לאחד מבלוגי האפייה הגדולים והמצליחים בארץ.

עוגת פיסטוק מלבי פרווה כשר לפסח

מתאים ל-2 עוגות קוטר 19

רכיבים לביסקוויט פיסטוק
  • 340 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 מ"ל מים
  • 120 גרם מרגרינה
  • 80 מ"ל שמן
  • 200 מ"ל קצפת צמחית
  • 340 גרם תערובת קמחים כשרה לפסח
  • 15 גרם אבקת אפייה
  • 5 גרם קסנתן
  • 250 גרם חמאת פיסטוק
גנאש לבן ורדים (מכינים לילה מראש)
  • 800 קצפת צמחית
  • 100 מ"ל מים
  • 14 גרם ג'לטין (מומס במים לפי הוראות היצרן)
  • 700 שוקולד לבן פרווה
  • 16 מ"ל מי ורדים
ציפוי פירות יער
  • 200 גרם מיקס פירות יער
  • 100 גרם קונפיטורת תות
קישוט
  • מעט פיסטוק גרוס
אופן הכנת הביסקוויט פיסטוק
  1. ממיסים בסיר מים, מרגרינה ושמן מורידים מהאש ומוסיפים חמאת פיסטוק ושמנת צמחית.
  2. מקציפים ביצים וסוכר לקצף יציב, מורידים מהירות הקצפה ובזהירות מזלפים את המסה השומנית לביצים.
  3. לאחר שהכל מתאחד מקפלים פנימה את כל היבשים.
  4. משטחים לתבניות עם נייר אפיה המספיקות בגודלן לקריצה של 2 עיגולים קוטר 19' ואופים ב165 מעלות כרבע שעה. מקררים וקורצים לקוטר קטן מעט מקוטר הרינג.
אופן הכנת גנאש לבן ורדים
  1. מרתיחים את הקצפת והמים, מאחדים עם השוקולד ומי הורדים. מוסיפים את הג'לטין ומקררים.
אופן הכנת ציפוי פירות יער
  1. מחממים את הקונפיטורה ופירות יער עד איחוד.
הרכבת העוגה
  1. מסדרים רינג עם שקף ומניחים בתחתית ביסקוויט פיסטוק ראשון.
  2. מקציפים את הגנאש ומעבירים לשק זילוף. מעל מזלפים על ביסקוויט הפיסטוק שכבת גנאש ומניחים ביסקוויט פיסטוק שני ומזלפים שכבת גנאש נוספת עד קצה הרינג.
  3. מקררים מעט ומחלצים מהרינג.
  4. בעזרת מרית מצפים את דפנות העוגה בשכבת מוס דקיקה ואחידה.
  5. מזלפים רוזטות עם צנטר משונן בהיקף העוגה כך שתיווצר מסגרת לציפוי, ממלאים שכבה דקה של ציפוי פירות יער שמים את ציפוי פירות היער.
  6. מקשטים את הרוזטות עם מעט פיסטוק גרוס.

ענבל לביא

ממשרה מבטיחה בתעשיית הטלוויזיה הלכה עם הלב וכיום עוסקת רק במה שהיא אוהבת יותר מכל -אפייה המהווה עבורה תרפיה מושלמת. כי מי בכלל צריך לישון כשאפשר לאפות, ללוש ולרדד? וכמובן- אין דבר מרגיע יותר מאשר להמיס גוש גדול של שוקולד בסופו של יום עבודה. כיום היא מפתחת מתכונים ומגשימה פנטזיות מתוקות בבלוג יצירתי ומתוקתק שנחשב לאחד מבלוגי האפייה הגדולים והמצליחים בארץ.

תפריט נגישות