קאפ קייקס בטעמים כשר לפסח

המתכון של אור בן אוליאל

מיני מאפינס שוקולד עם טעמים נפלאים של קרם תות / פיסטוק / בננה ובצבעוניות אביבית משמחת.

אור בן אוליאל

הקונדיטור שהתפרסם ככוכב רשת בזכות סרטוני אפייה ויראליים, וכיכב בערוץ הילדים נחשב כיום לאושיית יוטיוב ויוצר תוכן קולינארי. מאז עוגת ענן במוס שוקולד לבן שזכתה למיליון צפיות זרמו נהרות רבות של שוקולד וכיום כשברקורד שלו תוכניות טלוויזיה, ערוץ יוטיוב היסטרי, ונוכחות שיא במדיות החברתיות, הוא חושף עולם מתוק של קינוחים מושחתים, מתכונים והמלצות קולינאריות מהארץ ומהעולם. אור בן אוליאל מפזר אבק קסמים מתוק.

קאפ קייקס בטעמים כשר לפסח

מתאים לכ - 20 קאפ קייקס קטנים

מרכיבים לפאדג שוקולד
  • 130 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר
  • 40 גרם קורנפלור
  • 15 גרם אבקת קקאו
  • 3 ביצים קטנות
מרכיבים לשנטי לבן (יש להכין ערב לפני)
  • 600 מ"ל שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד לבן
טעמים
  • 75 גרם בננה מעוכה / 10 גרם פייסט בננה (להשיג בחנויות המתמחות)
  • או 75 גרם תות מעוך דק / 10 גרם פייסט תות (להשיג בחנויות המתמחות)
  • או 75 גרם חמאת פיסטוק
רטבים
  • הרוטב יכול להיות על בסיס מי סוכר או רוטב אנגלז
  • בסיס מי סוכר:
  • 0.5 ק"ג סוכר
  • 0.5 ליטר מים
  • בסיס רוטב אנגלז:
  • 250 מ״ל חלב
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 70 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם חלמון ביצה (כ6 יחידות)
  • 20 גרם מחית וניל
  • 1 גרם קסנתן גאם (להשיג בחנויות המתמחות)
  • *20 פפיטות להגשה (לא חובה אבל יפה)
  • 20 גרם מחית ביסקוטינו (להשיג בחנויות המתמחות) לקאפ קייקס בננה
  • או 20 גרם פייסט תות (להשיג בחנויות המתמחות) לקאפ קייקס תות
  • או 50 גרם שוקולד מריר מומס לקאפ קייקס פיסטוק
אופן הכנת בלילת העוגה
  1. במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים ומוסיפים את הסוכר.
  2. מערבבים בכלי נפרד את הקורנפלור והקקאו.
  3. בבן מארי (אפשר גם בקערה במיקרו) ממיסים את השוקולד והחמאה.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין את תערובת השוקולד המומס, תערובות הקמחים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת שנטי לבן
  1. מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד הלבן.
  2. בעזרת מטרפת יד מערבבים עד שהשוקולד נמס ונבלע בשמנת.
  3. מקררים לילה במקרר.
  4. למחרת מוסיפים את המחית הרצויה ומקציפים.
  5. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן.
אופן הכנת הרטבים
  1. מרתיחים את הסוכר והמים ומקררים, מוסיפים את הטעם הרצוי.
אופן הכנת קרם אנגלז
  1. בקערה מערבבים את החלמון עם הסוכר, וניל ומעט חלב.
  2. מרתיחים בסיר את החלב והשמנת המתוקה.
  3. לאחר רתיחה עושים השוואת טמפ׳ (מעבירים מעט מהתערובת החמה לחלמון וטורפים, שופכים לסיר) על אש נמוכה.
  4. מערבבים את הרוטב עד הסמכה.
הרכבת העוגה
  1. מזלפים כ3/4 מגובה התבנית ואופים ב160 מעלות כ15 דקות לערך עד שהעוגה מתייצבת.
  2. בודקים עם החדרת סכין שמרכז העוגה אפוי היטב.
  3. מעבירים לקירור מלא.
  4. לאחר קירור מלא מזלפים את השנטי בצורת רוזטות בטעמים.
  5. ממלאים פפיטות בסירופ ותוקעים על הקאפ קייקס כך כשאוכלים סוחטים את הפפיטה על הקרם להעצמת הטעמים.

אור בן אוליאל

הקונדיטור שהתפרסם ככוכב רשת בזכות סרטוני אפייה ויראליים, וכיכב בערוץ הילדים נחשב כיום לאושיית יוטיוב ויוצר תוכן קולינארי. מאז עוגת ענן במוס שוקולד לבן שזכתה למיליון צפיות זרמו נהרות רבות של שוקולד וכיום כשברקורד שלו תוכניות טלוויזיה, ערוץ יוטיוב היסטרי, ונוכחות שיא במדיות החברתיות, הוא חושף עולם מתוק של קינוחים מושחתים, מתכונים והמלצות קולינאריות מהארץ ומהעולם. אור בן אוליאל מפזר אבק קסמים מתוק.