בוטיק סנטרל מועדון לקוחות

הצטרפו למועדון הלקוחות שלנו
וקבלו הטבות

בחושה אמסטרדם כשר לפסח

המתכון של רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב

וריאציה מושלמת של עוגית השוקולד במילוי קרם וניל המיתולוגית מאמסטרדם בעוגה חלומית.

רון יוחננוב

רון יוחננוב, בלוגר ומומחה לפיתוח תוכן קולינארי אשר גם השיק את ספר הביכורים שלו "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב" שהפך לרב מכר תוך מספר ימים. בימים מנחה סדנאות חווייתיות וקורסים לבישול ואפייה ובלילות מתחזק בלוג מתכונים מצליח שמייצר להיטים שכבשו מדינה שלמה זה ועוד אינסטגרם מרשים אחריו עוקבים 283 אלף פודיז נאמנים ופיסבוק מעורר תיאבון עם חצי מיליון עוקבים.

בחושה אמסטרדם כשר לפסח

מתאים ל-2 תבניות אינגליש

מרכיבים לקרם ברולה: (הכנה ערב קודם)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 גרם תמצית וניל איכותית
להרתחה
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד לבן
להקצפה
  • 40 גרם גבינת מסקרפונה
  • 4 גרם פודינג וניל
  • 8 גרם אבקת סוכר
מרכיבים לעוגת השוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 40 גרם קורנפלור
  • 165 גרם סוכר
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 50 מ"ל שמן קנולה
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 3 יח' ביצים קטנות
ציפוי
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 20 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות)
קישוט
  • חצאי לוז קלויים
  • אבקת זהב אם יש
אופן הכנת קרם ברולה
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית נמוכה. מניחים את התבנית הנמוכה בתוך תבנית תנור גדולה יותר, ומוזגים מים חמים לתבנית הגדולה.
  2. אופים שעה ורבע ב120 מעלות מצננים ומקפיאים לילה.
אופן הכנת העוגה
  1. במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים בכלי נפרד את קמח תפוחי האדמה, קורנפלור ואבקת האפייה.
  2. בבן מארי (אפשר גם בקערה במיקרו) ממיסים את השוקולד, החמאה והשמן.
  3. מוסיפים לסירוגין את הביצים ואת תערובות הקמחים והשמנת החמוצה. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
הרכבת העוגה בתבנית אינגליש
  1. ממלאים רבע מתבנית האינגליש בבלילת השוקולד, חותכים את הברולה הקפוא כך שיתאים בגודלו לתבנית וניחים על הבלילה, ומכסים את הברולה בבלילה נוספת (סה"כ עד גובה 2/3 של התבנית) אופים ב 160 מעלות כ –40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
  2. בודקים עם החדרת סכין שמרכז העוגה אפוי היטב, מוציאים ומקררים.
  3. לאחר קירור מלא מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת סכין מיישרים את החלק העליון של העוגה והופכים אותה.
  4. מקציפים את מרכיבי קרם המסקרפונה ומזלפים בצורת נחש על מעל העוגה. מקפיאים את העוגה מעט (עד שהקרם המזולף קפוא) ומניחים על רשת ציפוי.
  5. ממיסים את הציפוי ובעזרת מצקת מצפים את כל העוגה.
  6. מקשטים באגוזי לוז קלויים ומעט אבקת זהב.

רון יוחננוב

רון יוחננוב, בלוגר ומומחה לפיתוח תוכן קולינארי אשר גם השיק את ספר הביכורים שלו "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב" שהפך לרב מכר תוך מספר ימים. בימים מנחה סדנאות חווייתיות וקורסים לבישול ואפייה ובלילות מתחזק בלוג מתכונים מצליח שמייצר להיטים שכבשו מדינה שלמה זה ועוד אינסטגרם מרשים אחריו עוקבים 283 אלף פודיז נאמנים ופיסבוק מעורר תיאבון עם חצי מיליון עוקבים.

תפריט נגישות