קאפ קייקס בטעמים כשר לפסח

קאפ קייקס בטעמים כשר לפסח

קאפ קייקס בטעמים כשר לפסח

מתאים לכ – 20 קאפ קייקס קטנים

מרכיבים לעוגת השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 40 גרם קורנפלור
  • 165 גרם סוכר
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 3 יח'  ביצים קטנות

 

מרכיבים לשנטי לבן: (יש להכין ערב לפני)

  • 600 מ"ל שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד לבן

טעמים:

75 גרם בננה מעוכה

או

75 גרם תות מעוך דק

או

75 גרם מחית פיסטוק

 

רטבים:

בסיס:

  • 0.5 ק"ג סוכר
  • 0.5 ליטר מים

 

20 גרם מחית ביסקוטינו  (להשיג בחנויות המתמחות) לקאפ קייק בננה

או

20 גרם פייסט תות (להשיג בחנויות המתמחות) לקאפ קייקס תות

או

50 גרם שוקולד מריר מומס לקאפ קייקס פיסטוק

*20 פפיטות להגשה (לא חובה אבל יפה)

 

אופן הכנת בלילת העוגה:

במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים בכלי נפרד את קמח תפוחי האדמה, קורנפלור ואבקת האפייה

בבן מארי (אפשר גם בקערה במיקרו) ממיסים את השוקולד והחמאה

מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין את תערובת השוקולד המומס, תערובות הקמחים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

 

אופן הכנת שאנטי לבן:

מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד הלבן בעזרת מטרפת יד מערבבים עד שהשוקולד נמס ונבלע בשמנת. מקררים לילה במקרר

למחרת מוסיפים את המחית הרצויה ומקציפים, מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן

 

אופן הכנת הרטבים:

מרתיחים את הסוכר והמים ומקררים, מוסיפים את הטעם הרצוי

 

הרכבת העוגה:

מזלפים כ3/4 מגובה התבנית ואופים ב160 מעלות כ15 דקות לערך

עד שהעוגה מתייצבת, בודקים עם החדרת סכין שמרכז העוגה אפוי היטב

ומעבירים לקירור מלא.

לאחר קירור מלא מזלפים את השונטי בצורת רוזטות בטעמים

ממלאים פפיטות בסירופ ותוקעים על הקאפ קייקס כך כשאוכלים סוחטים את הפפיטה על הקרם להעצמת הטעמים.

תגובות