עוגת פיסטוק מלבי פרווה כשר לפסח

עוגת פיסטוק מלבי פרווה כשר לפסח

עוגת פיסטוק מלבי פרווה כשר לפסח

ענבל לביא "פיית העוגיות" בשיתוף בוטיק סנטרל

מתאים ל-2 עוגות קוטר 19

 

רכיבים לביסקוויט פיסטוק:

  • 340 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 מ"ל מים
  • 120 גרם מרגרינה
  • 80 מ"ל שמן
  • 200 מ"ל קצפת צמחית
  • 340 גרם תערובת קמחים כשרה לפסח
  • 15 גרם אבקת אפייה
  • 5 גרם קסנתן
  • 250 גרם חמאת פיסטוק

 

גנאש לבן ורדים: (מכינים לילה מראש)

  • 800 קצפת צמחית
  • 100 מ"ל מים
  • 14 גרם ג'לטין (מומס במים לפי הוראות היצרן)
  • 700 שוקולד לבן פרווה
  • 16 מ"ל מי ורדים

 

ציפוי פירות יער:

  • 200 גרם מיקס פירות יער
  • 100 גרם קונפיטורת תות

קישוט:

  • מעט פיסטוק גרוס

 

אופן הכנת הביסקוויט פיסטוק:

ממיסים בסיר מים, מרגרינה ושמן מורידים מהאש ומוסיפים חמאת פיסטוק ושמנת צמחית.

מקציפים ביצים וסוכר לקצף יציב, מורידים מהירות הקצפה ובזהירות מזלפים את המסה השומנית לביצים.

לאחר שהכל מתאחד מקפלים פנימה את כל היבשים.

משטחים לתבניות עם נייר אפיה המספיקות בגודלן לקריצה של 2 עיגולים קוטר 19' ואופים ב165 מעלות כרבע שעה. מקררים וקורצים לקוטר קטן מעט מקוטר הרינג.

 

אופן הכנת גנאש לבן ורדים:

מרתיחים את הקצפת והמים, מאחדים עם השוקולד ומי הורדים. מוסיפים את הג'לטין ומקררים.

 

אופן הכנת ציפוי פירות יער:

מחממים את הקונפיטורה ופירות יער עד איחוד.

 

הרכבת העוגה:

מסדרים רינג עם שקף ומניחים בתחתית ביסקוויט פיסטוק ראשון,

מקציפים את הגנאש ומעבירים לשק זילוף. מעל מזלפים על ביסקוויט הפיסטוק שכבת גנאש ומניחים ביסקוויט פיסטוק שני ומזלפים שכבת גנאש נוספת עד קצה הרינג.

מקררים מעט ומחלצים מהרינג.

בעזרת מרית מצפים את דפנות העוגה בשכבת מוס דקיקה ואחידה.

מזלפים רוזטות עם צנטר משונן בהיקף העוגה כך שתיווצר מסגרת לציפוי, ממלאים שכבה דקה של ציפוי פירות יער שמים את ציפוי פירות היער.

מקשטים את הרוזטות עם מעט פיסטוק גרוס.

תגובות