מתכון סופגניות אפויות

מתכון סופגניות אפויות

מתכון סופגניות אפויות

מתכון שמתאים לכ – 25 סופגניות

מרכיבים לבצק:

  • 550 גרם קמח
  • 210 גרם ביצים (כ – 3 יחידות)
  • 170 גרם חמאה רכה
  • 90 גרם סוכר
  • 65 גרם שמנת חמוצה
  • 50 מ"ל חלב
  • 16 גרם שמרים יבשים
  • 6 גרם מלח
  • 6 מ"ל מים

מרכיבים למילוי פטיסייר בטעמים:
שלב ראשון:

  • 300 מ"ל חלב
  • 70 גרם חלמונים (3 יחידות)
  • 70 גרם סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו

שלב שני:

  • 60 גרם שוקולד לבן
  • 3 גרם ג'לטין מומס (לפי הוראות היצרן)
  • 130 מ"ל שמנת מתוקה

טעמים נוספים למילוי פטיסייר:

  • 100 גרם חמאת פיסטוק/ נוגט

מילוי ריבה:

  • 600 גרם קונפיטורת תות/ ריבת חלב/ נוטלה

קישוט:

  • 100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק:
בקערה מערבבים את החלב, הסוכר והשמרים.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח.
מוסיפים למיקסר את תערובת החלב והשמרים ומתחילים בלישה במהירות בינונית, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את הביצים, מים והשמנת החמוצה עד קבלת בצק אחיד.
נותנים לבצק לנוח בקערת המיקסר כחצי שעה, לאחר מכן ממשיכים בלישה בינונית ומוסיפים את החמאה, ממשיכים עד שהחמאה מתחברת והבצק אחיד ורך.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כ3 שעות לפחות

אפיה:
קורצים עיגולים של 45 גרם מהבצק ומגלגלים לכדור, מניחים בתבנית מעל נייר אפיה עם מרווחים ומתפיחים כשלוש שעות לפחות, כך שהכדור כמעט ישלש את גודלו
אופים ב 155 מעלות כ – 15 דקות
לאחר אפייה קירור מלא בטמפ' החדר

אופן הכנת מילוי הפטיסייר:
מרוקנים את המקל וניל לחלב ומרתיחים.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
כשהחלב רותח מוזגים מעט לתערובת החלמונים, מערבבים ומחזירים לאש, מערבבים עד קבלת תערובת סמיכה (מעט בועות) מוסיפים את הג'לטין ואת השוקולד לבן, מערבבים היטב ומקררים
מקציפים את השמנת ומקפלים לקרם.
במידה ורוצים טעמים נוספים: מוסיפים בשלב של השוקולד הלבן.

אופן הרכבת הסופגניות:
לאחר קירור מלא של הסופגניות, מעבירים את המילוי הרצוי (ריבה, ריבת חלב, פיסטוק, וניל) לשק זילוף עם צנטר. בעזרת מסננת דקה לבזוק אבקת סוכר מעל הסופגניות ולמלא בטעם הרצוי.

תגובות