מתכון שמתאים לכ – 25 סופגניות
מרכיבים לבצק:
מרכיבים למילוי פטיסייר בטעמים:
שלב ראשון:
שלב שני:
טעמים נוספים למילוי פטיסייר:
מילוי ריבה:
קישוט:
אופן הכנת הבצק:
בקערה מערבבים את החלב, הסוכר והשמרים.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח.
מוסיפים למיקסר את תערובת החלב והשמרים ומתחילים בלישה במהירות בינונית, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את הביצים, מים והשמנת החמוצה עד קבלת בצק אחיד.
נותנים לבצק לנוח בקערת המיקסר כחצי שעה, לאחר מכן ממשיכים בלישה בינונית ומוסיפים את החמאה, ממשיכים עד שהחמאה מתחברת והבצק אחיד ורך.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כ3 שעות לפחות
אפיה:
קורצים עיגולים של 45 גרם מהבצק ומגלגלים לכדור, מניחים בתבנית מעל נייר אפיה עם מרווחים ומתפיחים כשלוש שעות לפחות, כך שהכדור כמעט ישלש את גודלו
אופים ב 155 מעלות כ – 15 דקות
לאחר אפייה קירור מלא בטמפ' החדר
אופן הכנת מילוי הפטיסייר:
מרוקנים את המקל וניל לחלב ומרתיחים.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
כשהחלב רותח מוזגים מעט לתערובת החלמונים, מערבבים ומחזירים לאש, מערבבים עד קבלת תערובת סמיכה (מעט בועות) מוסיפים את הג'לטין ואת השוקולד לבן, מערבבים היטב ומקררים
מקציפים את השמנת ומקפלים לקרם.
במידה ורוצים טעמים נוספים: מוסיפים בשלב של השוקולד הלבן.
אופן הרכבת הסופגניות:
לאחר קירור מלא של הסופגניות, מעבירים את המילוי הרצוי (ריבה, ריבת חלב, פיסטוק, וניל) לשק זילוף עם צנטר. בעזרת מסננת דקה לבזוק אבקת סוכר מעל הסופגניות ולמלא בטעם הרצוי.