בחושה אמסטרדם כשר לפסח

בחושה אמסטרדם כשר לפסח

בחושה אמסטרדם כשר לפסח

רון יוחננוב בשיתוף בוטיק סנטרל

מתאים ל-2 תבניות אינגליש

 

מרכיבים לקרם ברולה: (הכנה ערב קודם)

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 גרם תמצית וניל איכותית

קרם מסקרפונה: (יש להכין ערב קודם)

להרתחה:

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד לבן

להקצפה:

  • 40 גרם גבינת מסקרפונה
  • 4 גרם פודינג וניל
  • 8 גרם אבקת סוכר

מרכיבים לעוגת השוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 40 גרם קורנפלור
  • 165 גרם סוכר
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 50 מ"ל שמן קנולה
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 3 יח'  ביצים קטנות

 

ציפוי:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 20 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות)

 

קישוט:

  • חצאי לוז קלויים
  • אבקת זהב אם יש

 

אופן הכנת קרם ברולה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית נמוכה. מניחים את התבנית הנמוכה בתוך תבנית תנור גדולה יותר, ומוזגים מים חמים לתבנית הגדולה.

אופים שעה ורבע ב120 מעלות מצננים ומקפיאים לילה.

 

אופן הכנת העוגה:

במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים בכלי נפרד את קמח תפוחי האדמה, קורנפלור ואבקת האפייה

בבן מארי (אפשר גם בקערה במיקרו) ממיסים את השוקולד, החמאה והשמן

מוסיפים לסירוגין את הביצים ואת תערובות הקמחים והשמנת החמוצה. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

 

הרכבת העוגה בתבנית אינגליש:

ממלאים רבע מתבנית האינגליש בבלילת השוקולד, חותכים את הברולה הקפוא כך שיתאים בגודלו לתבנית וניחים על הבלילה, ומכסים את הברולה בבלילה נוספת (סה"כ עד גובה 2/3 של התבנית)

אופים ב 160  מעלות כ –40 דקות עד שהעוגה מתייצבת

בודקים עם החדרת סכין שמרכז העוגה אפוי היטב, מוציאים ומקררים

לאחר קירור מלא מחלצים את העוגה מהתבנית, בעזרת סכין מיישרים את החלק העליון של העוגה והופכים אותה.

מקציפים את מרכיבי קרם המסקרפונה ומזלפים בצורת נחש על מעל העוגה. מקפיאים את העוגה מעט (עד שהקרם המזולף קפוא) ומניחים על רשת ציפוי.

ממיסים את הציפוי ובעזרת מצקת מצפים את כל העוגה.

מקשטים באגוזי לוז קלויים ומעט אבקת זהב.

תגובות