• דף הבית
  • קיש ירקות
    קיש ירקות מעולה, עם בצק פריך במילוי רויאל, ירקות וגבינות על פי הדמיון. מתאים לצד סלט מרענן, כארוחת צהריים קלילה ולכל אירוח מפנק. מתכון ל 10 קלתיות אישיות בקוטר 12 סמ/ 2 קישים בגודל 26 סמ

    מרכיבים:

    בצק פריך מלוח:
    400 גרם קמח לבן
    250 גרם חמאה קרה
    90 מ"ל מים קרים מאוד
    8 גרם מלח
    8 גרם סוכר

    תערובת רויאל:
    450 מ"ל חלב
    350 מ"ל שמנת מתוקה
    100 גרם גבינה לבנה 9%
    4 ביצים
    10 גרם מלח
    פלפל שחור על פי הטעם

    ירקות - לפי בחירה:
    1.5 ק"ג בצל, טימין לתיבול
    או:
    2 ק"ג פטריות, מיורן לתיבול
    או:
    1 ק"ג בטטה

    150 גרם גבינה קשה מגורדת
    (פרמז'ן/ מוצרלה יבשה/ קשרקבל/ גבינת עיזים)
     

    אופן ההכנה:

    בצק פריך מלוח:
    1. מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר במעבד מזון
    2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
    3. מוסיפים את החמאה לתערובת הקמח ומעבדים בלחיצות הפעלה קצרות עד לקבלת תערובת קרה במרקם פירורים.
    4. ממשיכים לעבד את הבצק במהירות גבוהה ויוצקים לתוכו את המים. ממשיכים בעיבוד קצר עד להתגבשות כדור בצק.
    5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.

    תערובת רויאל:

    מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

    מילוי:
    בצל - קולפים, פורסים ומזהיבים בסיר עם שמן זית.
    פטריות - פורסים, קולים 15 דקות בתנור עם שמן זית.
    בטטה - שוטפים, אופים 40 דקות בחום שך 170 מעלות, קולפים וחותכים.

    הרכבת הקיש:

    1. מרדדים בצק לעובי של חצי ס"מ.
    2.קורצים 10 עיגולים בקוטר 12 ס"מ, מסדרים בתבנית כך שהבצק יכסה את כל התבנית. אם יש עודפים בגובה מיישרים בעזרת סכין.
    3. מקפיאים את הבצק לשעה.
    4. מחממים תנור ל170 מעלות
    5. פורסים ניילון נצמד על הבצק המסודר בתבניות.
    6. מניחים בתוך כל קלתית קטניות (חומוס יבש/ שעועית יבשה) כדי למנוע תפיחה והתכווצות באפייה. אופים עם הניילון והקטניות במשך 15 דקות.
    7. מוציאים מהתנור ומפרידים את הניילון והקטניות.
    8. מסדרים את המילוי הרצוי ומעליו את הגבינה המגורדת.
    9. שופכים את הרויאל עד לכיסוי מלא.
    10. אופים בחום של 170 מעלות במשך 50 דקות ועד שהרויאל מתייצב.