• דף הבית
  • עוגת גבינה אפויה
    עוגת גבינה נימוחה על בסיס גבינה 9% עם גוף קל, עסיסי ומתקתק וציפוי בוהק של שמנת חמוצה. מתכון לעוגה בקוטר 21 סמ.

    מרכיבים:

    בסיס רולדת וניל
    2 ביצים
    50 גרם סוכר
    50 גרם קמח לבן
    כמה טיפות תמצית וניל משובחת

    עוגת גבינה 
    800 גרם גבינה לבנה 9%
    500 גרם שמנת חמוצה
    300 גרם סוכר
    4 ביצים
    80 גרם קמח לבן
    1 כפית מיץ לימון טרי
    כמה טיפות תמצית ווניל איכותית

    ציפוי:
    400 גרם שמנת חמוצה 15%
    120 גרם אבקת סוכר
    50 גרם שברי אגוזי לוז מקורמלים (ברס)
     

    אופן ההכנה:

    בסיס רולדת וניל
    1. מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
    2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה חזקה.
    3. מערבבים את הקמח והווניל.
    4. מוציאים את קערת המיקסר ממקומה ובעזרת מסננת קטנה מסננים את הקמח לתוך תערובת הביצים, תוך כדי קיפול עדין.
    5. משטחים את הבלילה על סילפט (משטח סיליקון) ואופים כ- 8 דקות בחום של 210 מעלות.
    6. מקררים ובעדינות מקלפים את הרולדה מהסילפט אל משטח העבודה.
    7. בעזרת רינג קורצים 2 עיגולי רולדה, בזהירות שלא יחתכו או יקרעו.

    שומרים בהקפאה עד לשימוש.

    עוגת גבינה 
    1. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
    2. מערבבים במיקסר את הגבינה והשמנת החמוצה.
    3.תוך כדי ערבוב, במהירות בינונית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לקערת המיקסר - ואחריהן, בהדרגה, את מיץ הלימון והווניל.
    4. בעזרת נייר אלומיניום יוצרים לרינג האפייה תחתית עבה בת כמה שכבות ובתוכה מסדרים נייר אפיה.
    5. מחממים את התנור ל 150 מעלות .
    6. משמנים את הרינג בנדיבות עם חמאה ומניחים בתוך תבנית אפייה עמוקה.
    7. מניחים את הרולדה על תחתית הרינג.
    8. יוצקים את הבלילה אל תוך הרינג ומכניסים יחד עם התבנית לתנור.
    9. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים בזהירות שכבת מים דקה לתוך תבנית האפייה העמוקה אשר בתוכה יושב הרינג.
    10. אופים 50 דקות.

    ציפוי
    1. מערבבים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר.
    2. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על משטח ישר.
    3. כשהעוגה עדיין חמה מאוד, יוצקים על העוגה שכבה אחידה מתערובת השמנת החמוצה.
    4. מצננים כשעתיים ומחלצים מהרינג. בזמן שהעוגה מתקררת, הציפוי הרך מתייצב על העוגה. עד להגשה שומרים במקרר.
    5. לפני ההגשה - מעטרים את דפנות העוגה בשברי אגוזי הלוז המקורמלים (ברס).