• דף הבית
  • עוגיות מעמול תמרים
    שילוב מנצח של תמרים ואגוזים, מגולגלים בבצק שמנת חמוצה וחמאה ויוצרים עוגיה נימוחה, עשירה וטעימה, שהיא גם חטיף בריאות וללא ספק העוגיה הישראלית האולטימטיבית. מתכון ל- 20 עוגיות.

     מרכיבים:

    בצק:
    500 גרם קמח לבן
    250 גרם חמאה
    100 גרם אבקת סוכר
    75 גרם שמנת חמוצה
    75 גרם גבינה לבנה 9%
    1 ביצה (קטנה)
    10 גרם אבקת אפייה

    מלית תמרים:
    500 גרם תמר מג'הול
    15 גרם קקאו
    מעט קינמון
    60 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
    40 גרם צימוקים בהירים מיובשים בשמש
    מעט ברנדי

    אבקת סוכר לקישוט
     

     אופן ההכנה:

    בצק:
    1. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
    2. מוסיפים את הביצה, השמנת והגבינה.
    3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים בערבול עד לקבלת בצק אחיד.
    4. בעזרת לקקן מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.

    מלית תמרים:
    1. מחממים קלות את הברנדי במיקרוגל ומשרים בו את הצימוקים למשך כחצי שעה.
    2. מגלענים את התמרים.
    3. קוצצים את התמרים, מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומתבלים בקקאו ובקינמון.

    מגלגלים את הבצק:
    1. חותכים את הבצק לשני כדורים שווים.
    2. מרדדים כל כדור למלבן בגודל 40*60 ס"מ
    3. מורחים על כל מלבן של בצק חצי מכמות המלית בשכבה דקה ואחידה.
    4. מקפלים 7 ס"מ של שולי רוחב הבצק - על הבצק - וממשיכים לגלגל את כל הבצק עד שמתקבל שבלול בצק פחוס ברוחב 10 ס"מ.
    5. חורצים חריץ עמוק בכל גליל לסימון עשר עוגיות ברוחב 4 ס"מ כל אחת.
    6. אופים את הגלילים בחום של 150 מעלות במשך 55 דקות.
    7. לאחר האפייה מצננים את גלילי הבצק ומשלימים את חיתוך העוגיות.
    8. מעטרים באבקת סוכר.